Luk pengekassen for tilflyttere til socialt belastede områder

Kan vi lave bedre integration for de samme midler? Vi kunne prøve at lukke pengekassen, hvis man flytter til socialt belastede områder.

Danmarks Statistik laver hvert år en undersøgelse af indvandrere. Gang på gang viser tallene, at når man korrigerer for socioøkonomisk status, så er folk fra Mellemøsten og Afrika overrepræsenterede blandt de kriminelle, mens folk fra Sydøstasien er underrepræsenterede. (F.eks. http://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/GetPubFile.aspx?id=20704&sid=indv2016 side 86)

Det er mit indtryk, at hvis indvanderne bliver opsuget i samfundet, så er der færre problemer. Det bygger jeg på landsbyen, som jeg kommer fra. Her har man flere gange modtaget flygtninge, der svarer til 1% af hele landsbyens størrelse, og det er lykkedes at få disse til at blive en helt naturlig del af landsbysamfundet. Når jeg taler med lokale, så mener de, at det skyldes, at det ikke var muligt for flygtningene at holde sig for sig selv: De havde ikke en mulighed for at leve hele deres liv omgivet af folk med deres egen baggrund.

Jeg tror, vi kan modtage langt flere flygtninge og indvandrere, men ikke på den måde vi gør idag: Vi har ghettoer med sociale problemer, og disse er vi nødt til at gøre noget ved.

Jeg er ikke særlig glad for tvang, men har ikke noget imod at give (store) økonomiske incitamenter.

Mit forslag er: Fjern den offentlige forsørgelse for folk, der flytter til områder med sociale problemer.

Det er vigtigt at understrege, at man ikke rører ved støtten for folk, der ikke flytter. Man rører heller ikke ved støtten for folk, der flytter til områder, der ikke er socialt belastede. Det er også helt i orden at flytte til socialt belastede områder, men så skal man kunne klare sig uden offentlig forsørgelse.

Så ønsker du offentlig forsørgelse, så må du finde dig i, at hvis du vil flytte, så kan du kun flytte til 95% af Danmarks areal.

Hvis boligerne i ghetto-områderne ikke længere kan “fyldes op” med socialt belastede, så skulle markedskræfterne gerne over tid få boligerne i ghetto-områderne til at falde i pris, og på sigt blive så billige, at velfungerende borgere får lyst at flytte dertil. Og de borgere, der er knapt så velfungerende vil være spredt over et langt større område: Vi kan som lokalsamfund sagtens klare, at 1% kræver ekstrahjælp, men det kan virke drænende, hvis det er 25%.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s