Q: Vil et fælles EU-Patentsystem som modpol til det amerikanske være en fordel?

Rune spørger:

Vil det ikke være en fordel at have et fælles EU-Patentsystem, som kan blive modpol til det amerikanske? På grund af globaliseringen giver et alene dansk patentsystem vel ikke ret meget mening?

Kære Rune.

Tak for spørgmålet.

Danmark er allerede med i det europæiske patentsamarbejde (EPO) sammen med hele EU, Albania, Switzerland, Iceland, Liechtenstein, Monaco, Former Yugoslav Republic of Macedonia, Norway, Serbia, San Marino og Turkey. Dette er et fælles patentsystem, som er større end EU. EU-Patentet vil kun dække 23-25 af disse lande (Irland og Danmark er stadig uafklarede).

Det er sikkert rigtigt, at hvis det danske patentsystem stod helt alene uden noget samarbejde, så ville det ikke være relevant for ret mange virksomheder. Men det er værd at understrege, at det gør det danske patentsystem ikke, og folkeafstemningen drejer sig ikke om, hvorvidt Danmark skal træde ud af det europæiske patentsamarbejde.


Har du lige som Rune spørgsmål om EU-patentdomstolen, som du ikke har kunnet finde svar på, så skriv til patent@tange.dk.

 

This entry was posted in patent. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s